Tijdlijn

1989

Bewaking op afstand

 
Werknemers: 50
 
Omzet: €4 M
 
Xavier Namy neemt Lilloise de Télésurveillance over in Frankrijk, en geeft het de nieuwe naam‘Scutum’, met focus op bewaking op afstand op de markten B2B en B2G

1992

Franck Namy wordt de CEO van Scutum Group, en leidt verdere uitbreiding met nieuwe veiligheids- en beveiligingsoplossingen in de segmenten B2B en B2G.
 
Custos Electronic Security werd overgenomen in Frankrijk.

1996

Scutum richt zich op snelle groei door nieuwe overnames en voegt Protext toe aan zijn portfolio. Het evolueert van Beveiligingstoezicht op afstand naar Elektronische beveiligingsintegratie.

1998

Overname van CESS, 3i neemt een belang van 12% in Scutum om zijn ontwikkeling helpen voort zetten.

1999

Overname van 15 bedrijven

 
Werknemers: 450
 
Omzet: €25 M
 
Scutum bereikt een omzet van €25 miljoen en blijft zijn groei versnellen door de overname van 15 bedrijven gespecialiseerd in alarminstallaties op de B2C-markt.

2002

Overname van Gastinne Sécurité in Frankrijk.

2003

3i verlaat de aandeelhoudersstructuur.

2006

Werknemers: 550
 
Omzet: €50 M
 
Overname van AFT en Alarmelec 60 (alarminstallatie voor particulieren).

2008

Oprichting van de bedrijfseenheid brandbeveiliging

Scutum blijft haar groei versnellen door de overname van 15 bedrijven gespecialiseerd in alarminstallaties op de B2C-markt.
 
Overname van G4S Technologie, G4S Télésurveillance en Egide.
 
De ‘Defence Confidential’ Certificering werd verworven.

2010

Werknemers: 800

Omzet: 76 M €

Na zijn nominatie als ‘Manager van het jaar’ door Private Security Awards (2009)leidde de CEO van Scutum Group Franck Namy de oprichting van de bedrijfseenheid Risicobeheer en de overname  van SSF (Scutum Security First), gespecialiseerd in internationale risicopreventie en -beheer.

2011

Overname van France Incendie in Frankrijk en Inform Solutions GmbH in Duitsland.

2014

Werknemers: 800
 
Omzet: €109 M

2015

Werknemers: 1,200
 
Omzet: €136 M
 
Fusie tussen France Incendie & Egide om Scutum Incendie in Frankrijk te vormen.

Overname van Orion Security Solutions in het Verenigd Koninkrijk, Satif (Services et Assistance en Techniques Industrielles Françaises) en Fire&Co in Frankrijk, en Ceulemans Security in België.

2016

Overname van GTC Security in Nederland, SFI, Yeoman Monitoring Services & Active Security Group in het Verenigd Koninkrijk.

2017

Overname van 19 bedrijven

 
Werknemers: 1,320
 
Omzet: 155 M €
 
Overname van Cirtel, AAA Security, Scan Alarms, FPG Fire Protection Group and FPG Security Solutions en andere.

2018

Oplossingen in predictieve beveiliging

De Scutum Group is een van de leidende Europese spelers op het gebied van Elektronische beveiliging, Brandbeveiliging en Veiligheid & Defensie en zet zijn internationale expansie voort met de overname van Trident Fire & Security Group, Elite Fire Protection, Securi-Guard Monitoring Services, Securi-Track (European Tracking & Recovery) en Logiscan Fire & Security in het Verenigd Koninkrijk, en BSG-Wüst GmbH in Duitsland.

2019

Werknemers: 1,554

Omzet: 184 M €

Scutum Group voert een rebranding doorvan de vijf Centra voor Bewaking op afstand/Alarmcentrales naar Scutum Digital, een weerspiegeling van de strategie van Scutum om zijn capaciteiten inzake Cyberbeveiliging verder te versterken en tegelijkertijd zijn multi-protocol, op artificiële intelligentie gebaseerde software ERIDAN™ Predictive Security System te implementeren in de vijf Controlecentra/Alarmcentrales in Europa (Yeoman Monitoring Services, Harlow en Securi-Guard Monitoring Services, Plymouth, VK; Scutum Télésurveillance, Rouen en Toulouse in Frankrijk; en BSG-Wüst GmbH in Frankfurt, Duitsland).

Scutum neemt SecTex GmbH in over in Duitsland en EVC Security Systems in België.

Scutum group